Powered by Blogger.
RSS

seharian bersama nya lagi....

Assalamualaikum semua...

hye2 semua.. lama bebenor aku xupdated blog ni.. almaklum la, bulan 12 la bulan paling bz wat aku or sesiapa la kau rasa... ngan kenduri, cuti-cuti malaysia n lain-lain la.... ok la kali ni aku nk updated entry kali ni sehari bersama ngan hubby ku.. almaklum la, aku n sidia ni bercinta jarak jauh.. sape yg baca entry aku yang lepas mesti korang tau kan... ala, entry ni SEHARI BERSAMAMU... ha, ingat x.. kui3 (kantoi baru nak baca ye....)

macam entry aku yang sebelum ni kan aku jumpa dia kat Pudu Sentral... tapi kali ni awal skit la, sebab bulan lepas xpuas jumpa dia kot... haha, boleh plak kot kot kan... tp memang xpuas la jumpa dia bulan lepas, so kire nyer kali ni agak puas hati la bersama ngan sidia... agak2 la kn.. he3

aku n sidia jumpa pada 28/11/2011@ahad... macam biasa hubby aku nek bas dari kuantan, tapi kali ni lagi awl la dia datang.. tiket dia kol 2.30pagi.. awal sangat2 tiket dia kan.... dia turun kat Pudu Sentral, aku ambik dia kat situ... aktiviti pertama bile aku jumpa dia, mesti la bfs lu... aku n dia bfs kat KFC... boleh la tahan gaks bfs KFC ni, tapi bagi aku MCD lagi sedap.. oppsss, serius aku cakap...



sarapan punya la lama kan, sebab menunggu kedai2 untuk shooping buka... haha, antara aktiviti aku n sidia wat satu hari tu adalah, mam KFC, mam Ikan Bakar kat Petaling street.. sedap tau, sampai licin hubby ratah ikan tu... lepas tu g SOGO shopping seluar hubby, cerewet tol hubby ni, walaupon penat tapi best la... lepas tu g karoke jap.. akhir sekali antar dia kat pudu sentral pukul 7 malam...

k la kekawan, enjoy la pic-pic aku kat bawah ni... ngantok sudah ni, menunggu hubby mesej, xmesej2 lagi... lebih bek tido n majuk ngan sidia... hahaha 

Sebelum jejalan tangkap pic kejap ye...

hubby pandang awek len.. dus2

hubby ratah ikan bakat kat petaling street, sdp wo...


hubby bz shopping, sampai xingat awek

wajib g, Game je la kje dia...

hubby suka karoke





pemberian yang xseberapa dari hubby

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jom Klik......

assalamualaikum semua....

hye kawan2... ni aku nak cerita skit, kawan aku yang sorang ni de masuk satu pertandingan untuk baby nyer... ni baby tu... comel x dia.. so cute sangat-sangat kan.... 


Nama : Effa Danisha Binti Hazairi Basha
Nama Samaran : Effa
Tarikh Lahir : 16/05/2011
Jantina Perempuan

itu serba sedikit tentang baby gurl ni... so harap kawan-kawan boleh la tolong like pic tu k.... pada kekawan yang dah like terima kasih sesangat ye... jasa baik anda xdapat saya nak balas....

ok la ini link untuk kekawan like k... link ini untuk kekawan yang ade facebook

like my picture :


terima kasih semua....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Aidiladha

Assalamualaikum semua...


Disini aku ingin mengucapkan "Selamat Hari Raya Aidiladha" kepada semua yang beragam Islam dan rakan-rakan Blogger dan facebook

ok la kekawan disini aku nak cerita pasal aku balik kmpg dan aktiviti di kampung aku... fun...
aku balik kampung lepas solat raya n habis korban kat masjid... yang aku dgr dari abah n adik aku, kat kawasan umah aku tumbang 13 eskor...  7 ekor kat masjid dan 5 ekor kat surau, yang tolong melapah abah dan adik aku je... aku dan mak aku siapkan makanan orang order.. hu3 time raye banyak plak order

ni aku di pagi raya, ni 1st time aku pakai jubah, cantik x...?? hubby aku kata boleh la.. boleh la tu cantik ke x ha...  yang gambar kat bawah tu gambar aku dan ibu aku, sama xmuka aku.. sama kan... orang kata kalau anak perempuan ngan ibu sama makna nyer panas... MMG PANAS pon... hahaha


aku n ibu...
aku sampai kat kampung aku pukul bape entah la xingat plak... hikhik... sampai kat sana sorang pon xde... yang ade sorang je sepupu aku (ade juga la orang kan)... kitaorang rehat la kejap, lepas tu kuar g teluk intan mencari kedai makan.. almaklum la malas nak masak.. he3 banyak gaks kedai tutup time raye kan... so nasib bek kat teluk intan tu de banyak kedai melayu buka.. ingat nk makan kat kedai mamak je td...

lepas dah makan, jejalan la kejap kat teluk intan sementara orang yang kat kampung balik dari shooping.... ha, yang ni aku suka tau... sampai je kat umah, bau kek "Choclate Brownies"... sedap meh adik sepupu aku wat... ini la hasil kek adik sepupu aku wat


sementara dia nyer toping keras aku, kak sepupu n adik sepupu aku meratah toping kek tu... hu3, sedap sangat la... tapi leh kene kencing manis dibuatnyer.. sebab manis kot... ini la muka2 orang meratah ekkk... opps, maaf ye kak, ain masukkan kan pic akak... he3, muka aku meratah xde makna nyer sbb xde sape nak tangkapkan pic la.. he3... SELAMAT...



keesokkan pagi nyer, aku bangun sebab dengar riuh rendah kat dapur.. ingat ape benda la yang riuh rendah.. upaya nenek aku ngajar cara nk membuat KEPTUPAT PALAS... pening gaks nak blajar melipat nyer.. ok la kekawan enjoy la video cara nenek aku wat ketupat palas.. maaf la ye sebab video kurang memuaskan n bising, almaklum la kat kampung kan.. enjoy 



KETUPAT PALAS VIDEO :
video

enjoy ye kekawan.. wasalam.... mmmuuuuaaahhhh, luv ya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ia memberi kegeambiraan apabila Boring

Assalamualaikum.....

Agak2 korang ape yang aku akan coretkan mengenai tajuk "Ia memberi kegembiraan apabila boring".... Ha, mesti nak tau kan... Jawapan nyer ialah Kucing...

Kat umah aku ade 7 ekor kucing semua, rasa nyer xla banyak sangat kan... best sangat bile bermain n bermanja saat bosan. Bagi aku, kucing aku ni pandai la, sbb pe?? nk tahu ke??.. sebab nyer bile pukul 5pagi je, dia akn masuk bilik n kejut mak & ayah aku... mak aku kne bangun masak untuk meniaga... ayah aku plak g pasar... ha, sal aku plak... aku kunci pintu bilik, so kucing ku xleh la masuk kejut aku... hahaha, kesian... OK la, ni aku nak kenalkan 7 ekor kucing kesayangan aku k...

Kucing kesayangan Ku "ABU TINA"
"ABU TAN"
"ANTAN"
"OMEL"
"PUTIH"
"TINA GEMUK"
Kucing OKU : "BUTA"

selain aku de kucing kat umah, kucing kat tempat niaga mak aku pon ade gaks tau...xsilap aku de 6ekor... 5 ekor anak kucing n seekor mak dia... tapi sian tau, sbb skang ank dia tinggal 2 ekor je... yang lain mati sbb nyer anak-anak pendatang asing yg kurang ajar ni g kejar n pukul... aku nak bw balik, hu.... tapi xboleh sbb kat umah ku dh banyak sangat kucing... so aku n family hanya bagi makan je....


ade lagi tau kucing peliharaan ku, asal nyer mak kucing ni mmg aku bela, bile dah start mengawan xreti nak balik umah lagi dah.. so dia g la keluar merantau entah kemana... dia hanya balik untuk makan je... kureng asam nyer kucing... ha, bile dah bunting n beranak, dia xbawa anak dia kat umah aku... entah mana la dia letak anak dia... mak aku de suruh dia bawa sekor anak dia... bile selang 2hari.. dia bawa anak dia seekor.. sampai skang aku bela anak dia, mak dia dh xde sbb tuan umah tempat dia merantau dah letak dia kat pasar borong.. hu3 sedihnya aku...


Ok la diari... sampai sini saje aku cerita tentang binatang peliharaan aku... aku sayang sangat kucing2 aku.... love ya..... mmmuuuuuaaahhhhh

wasalam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rumah Titian Kaseh

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Group PPK030610-3

Ok la kali ni aku nak cerita skit serba sedikit tentang Majlis Amal ke Rumah Anak Yatim Titian Kaseh. Ni cerita lama sebenarnya, ri ni baru aku nk updated kat diari ni, he3... maaf ye semua. 

Aku & pelajar Institut Generasi dari kelas PPK030610-3 perlu buat projek akhir untuk kami lulus Sijil Tahap 3, Kelas aku ni, perlu mencari dan menyediakan bantuan sebanyak RM3000 untuk disalurkan ke Rumah Anak Yatim. Kami semua memilih untuk menyalurkan batuan ke RUMAH TITIAN KASEH. Dengan kesungguhan kami satu kelas untuk menjayakan prgram ni, alhamdulillah majlis tu akhirnya selesai walaupun ade mengalami masalah komunikasi dan masalah-masalah lain.

Ok la diari, pendek je la coretan kali ni ye... ape2 hal enjoy la gambar-gambar aku sertakan kat bawah ni ye... Pada kekawan yang nk gambar-gambar ni semua, sila la tinggalkan alamat email kamu k... luv u... mmmmuuuuuaaaahhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jamuan Institut Generasi

Aloo... diari,

kali nyer entry aku nak cerita tentang jamuan kat kolej tempat aku belajar.... kat mana lagi kalau bukan di masjid jamek iaitu diberi nama INSTITUT GENERASI

pagi2 aku n kawan2 sekelas datang la awl pagi cam biasa la, ambik kedatangan... kalau ambik kedatangan lebih pukul 10.30 alamak nyer ditulis lewat... ha, len kali lepas sampai kne la nek kat pejabat untuk ambik kedatangan.. wat masa ni dorang tulis aku lewat 2 hari... padahal aku xpernah lewat pon... aku lambat ambik je... xpe la kan, janji aku datang kan...

ni serba sedikit Masa, Tarikh dan Tempat kitaorang wat jamuan tu... he3

Masa : Makan Tengahari
Tarikh : 1 Oktober 2011
Tempat : Dewan Perwakilan Pelajar Institut Generasi

kat majlis tu memang meriah la, dengan makanan yang banyak sangat2..... sampaikan kawan2 kelas aku tambah la... setiap kali habis satu subjek, ade je g ambik makanan... almaklum la, jamuan tu betul sebelah kelas kitaorg PPK010611-4, makanan banyak sebab masing2 bawa skit2 makanan... so jadi banyak... memang fun la gaks, orang yg pernah kitaorg jumpa n kenal, kitaorang sambar je berbual... bak kata org, mengeratkan silaturrahim sesama umat kan....

ok la diari, sampai sini je la aku taip, penat la, mau tdr... badan pon xbape sihat ni... pape hal enjoy la pic kat bawah ni k... sape2 punya muka yang nampak hodoh, maaf tau... candid pic la kire nyer tu... ampun & maaf ye semua....

wasalam

Group : Four N One A


Ibu muda : Pn Anis

Mia & Husna

Gelagat sebelum start jamuan

Anis & Kak Ani

Si kecil molek : fasha

Arein & Mia





Antara hidangan kami

xsabar mau makan


Kami Like



Makan time

Si Comel : Mia



lecture : En Basha

Si tembam : Zakiah






Arein, Kak Niza & Kak Ani

comel x baby ni

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS



Open Cbox