Powered by Blogger.
RSS

Jom Klik......

assalamualaikum semua....

hye kawan2... ni aku nak cerita skit, kawan aku yang sorang ni de masuk satu pertandingan untuk baby nyer... ni baby tu... comel x dia.. so cute sangat-sangat kan.... 


Nama : Effa Danisha Binti Hazairi Basha
Nama Samaran : Effa
Tarikh Lahir : 16/05/2011
Jantina Perempuan

itu serba sedikit tentang baby gurl ni... so harap kawan-kawan boleh la tolong like pic tu k.... pada kekawan yang dah like terima kasih sesangat ye... jasa baik anda xdapat saya nak balas....

ok la ini link untuk kekawan like k... link ini untuk kekawan yang ade facebook

like my picture :


terima kasih semua....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Aidiladha

Assalamualaikum semua...


Disini aku ingin mengucapkan "Selamat Hari Raya Aidiladha" kepada semua yang beragam Islam dan rakan-rakan Blogger dan facebook

ok la kekawan disini aku nak cerita pasal aku balik kmpg dan aktiviti di kampung aku... fun...
aku balik kampung lepas solat raya n habis korban kat masjid... yang aku dgr dari abah n adik aku, kat kawasan umah aku tumbang 13 eskor...  7 ekor kat masjid dan 5 ekor kat surau, yang tolong melapah abah dan adik aku je... aku dan mak aku siapkan makanan orang order.. hu3 time raye banyak plak order

ni aku di pagi raya, ni 1st time aku pakai jubah, cantik x...?? hubby aku kata boleh la.. boleh la tu cantik ke x ha...  yang gambar kat bawah tu gambar aku dan ibu aku, sama xmuka aku.. sama kan... orang kata kalau anak perempuan ngan ibu sama makna nyer panas... MMG PANAS pon... hahaha


aku n ibu...
aku sampai kat kampung aku pukul bape entah la xingat plak... hikhik... sampai kat sana sorang pon xde... yang ade sorang je sepupu aku (ade juga la orang kan)... kitaorang rehat la kejap, lepas tu kuar g teluk intan mencari kedai makan.. almaklum la malas nak masak.. he3 banyak gaks kedai tutup time raye kan... so nasib bek kat teluk intan tu de banyak kedai melayu buka.. ingat nk makan kat kedai mamak je td...

lepas dah makan, jejalan la kejap kat teluk intan sementara orang yang kat kampung balik dari shooping.... ha, yang ni aku suka tau... sampai je kat umah, bau kek "Choclate Brownies"... sedap meh adik sepupu aku wat... ini la hasil kek adik sepupu aku wat


sementara dia nyer toping keras aku, kak sepupu n adik sepupu aku meratah toping kek tu... hu3, sedap sangat la... tapi leh kene kencing manis dibuatnyer.. sebab manis kot... ini la muka2 orang meratah ekkk... opps, maaf ye kak, ain masukkan kan pic akak... he3, muka aku meratah xde makna nyer sbb xde sape nak tangkapkan pic la.. he3... SELAMAT...



keesokkan pagi nyer, aku bangun sebab dengar riuh rendah kat dapur.. ingat ape benda la yang riuh rendah.. upaya nenek aku ngajar cara nk membuat KEPTUPAT PALAS... pening gaks nak blajar melipat nyer.. ok la kekawan enjoy la video cara nenek aku wat ketupat palas.. maaf la ye sebab video kurang memuaskan n bising, almaklum la kat kampung kan.. enjoy 



KETUPAT PALAS VIDEO :
video

enjoy ye kekawan.. wasalam.... mmmuuuuaaahhhh, luv ya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS



Open Cbox